LIVE redactarà els plans de mobilitat elèctrica per a 5 municipis catalans (ELECTRICIUTAT)

– Girona, Lleida, Tarragona, Terrassa i Sabadell desenvoluparan els plans de mobilitat elèctrica amb el suport de la Plataforma LIVE
– L’entitat públic-privada amb la col·laboració de Nissan ha presentat ELECTRICIUTAT, un pla mestre dissenyat per accelerar el desenvolupament de la mobilitat elèctrica

La Plataforma LIVE ha presentat a Barcelona l’estratègia de desenvolupament dels Programes Municipals de Mobilitat Elèctrica.
L’entitat pública-privada, juntament amb Nissan, empresa líder en mobilitat elèctrica a nivell mundial i única productora de vehicles elèctrics a Barcelona per a tot el mercat global, elaborarà els plans estratègics de mobilitat elèctrica a Girona, Lleida, Tarragona, Terrassa i Sabadell, acompanyats de cinc campanyes de comunicació que s’adaptaran a les necessitats de cada consistori, així com la realització d’un pla mestre que es pugui adherir als plans de mobilitat urbana.

page2_img1

L’estratègia del projecte segueix quatre eixos principals: incentivar la demanda de vehicles elèctrics a Catalunya, desenvolupar la infraestructura adient per ajudar a la seva implementació, sensibilitzar a la ciutadania amb campanyes de comunicació basades en les avantatges existents de la mobilitat sostenible i, tot plegat, potenciar el desenvolupament econòmic del sector.

“#Electriciutat” vol convertir-se en un pla de comunicació mestre i ajustable a cadascun dels 5 municipis escollits en una fase pilot. Independentment del municipi on s’apliqui, la campanya “#Electriciutat” comptarà amb 3 eixos de comunicació identificats amb diferents colors verd, taronja i vermell –sensibilització, avantatges i incentius, i infraestructures i tràmits- combinats amb diferents suports de comunicació, tant digitals, a les xarxes socials, com offline (TV, ràdio, premsa), tanques o autobusos.
Durant la presentació del programa, que ha tingut lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament, ha participat la Presidenta de la Plataforma LIVE i Regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, que ha donat la benvinguda remarcant la importància d’aquest acte ja que suposa un gran pas endavant per la creació d’unes polítiques favorables al vehicle elèctric per tal que augmenti la demanda d’aquests, i així millorar la qualitat de l’aire urbà i la salut dels ciutadans.

page2_img1

El Director Executiu de la Plataforma, Angel López, ha explicat que la finalitat, és generar un model de Pla Mestre de Mobilitat Elèctrica que pugui servir per implantar el vehicle elèctric a d’altres municipis a tota Catalunya.
Juntament amb la Plataforma LIVE, Nissan és l’encarregada de liderar aquest projecte. El Director de Màrqueting de Nissan Iberia, Christian Costaganna, ha destacat que “la col·laboració entre el sector públic i privat és i serà primordial en l’electrificació de les carreteres catalanes, i projectes com la Plataforma LIVE ho demostren. L’extensió de la infraestructura, a més, permetrà la popularització l’ús de models 100% elèctrics com la e-NV200, produïda a Barcelona per a tot el món.”

La presentació ha comptat amb una taula rodona formada per representants dels 5 consistoris:

• Joan Alcalà Quiñones, Tinent d’alcalde d’Urbanisme, activitats, mobilitat i via pública de l’Ajuntament Girona
• Esther Fanlo Grasa, Coordinadora de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida
• Xavier Guerrero, Regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell
• José María de Goya García, Director del Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona
• Marc Armengol i Puig, Tinent d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa

page2_img1

Tots cinc acompanyats del Director de Comunicació de Nissan Iberia, Francesc Corberó, i el Director de Mobilitat i Transport de l’AMB, Joan Maria Bigas, per contextualitzar i posar èmfasi en la importància d’aconseguir que els 5 municipis acabin desenvolupant un pla municipal de mobilitat elèctrica a les seves localitats, així com també un pla mestre que es pugui annexar al desenvolupament dels Plans de Mobilitat Urbana (PMUs) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En aquest sentit, els consistoris dels cinc municipis es comprometran a facilitar la informació i col·laboració necessària per fer la diagnosi per la posterior elaboració del pla de mobilitat i de comunicació. La implementació dels Programes d’aquesta iniciativa dependran del calendari i la disponibilitat pressupostària de cada consistori, comptant amb un pressupost base de 32.000 euros per part de la Plataforma LIVE per realitzar les tasques tècniques per a la redacció dels plans i la preparació de les campanyes de comunicació.