Tesla instala el seu primer súper carregador a Catalunya

La companyia nord-americana fabricant de cotxes elèctrics de luxe Tesla ha posat en funcionament a Girona la primera estació de càrrega gratuïta de gran potència Supercharger de l’Estat. La instal·lació, situada al costat de l’hotel Ibis Costa Brava de Girona, s’alimenta d’energia cent per cent renovable, permet als propietaris dels models S de Tesla carregar les bateries en 40 minuts i aconseguir una autonomia d’uns 500 quilòmetres.

Aquesta estació, que fa una setmana que funciona però que oficialment es va inaugurar ahir, disposa de quatre punts de càrrega i està unida a la resta de la xarxa europea a través de Narbona, on actualment hi ha instal·lada l’estació més propera.

El vicepresident de comunicació de Tesla Motors, Ricardo Reyes, va explicar ahir que el carregador de Girona connectat amb el de Narbona és clau per a l’estratègia de desplegament al sud d’Europa. “És una porta d’entrada i també una zona molt atractiva amb la Costa Brava al costat”, va afirmar Reyes, que va assegurar: “Teniu un sector turístic que es mou arreu del territori i un teixit industrial molt important.” La marca dels Estats Units ha posat el focus d’expansió a Europa, on, segons Reyes, ja han entrat amb força a Alemanya, Suïssa i Noruega.

Durant els últims dos anys, Tesla ha instal·lat 879 d’aquests punts de càrrega en 162 estacions d’Europa. El nombre d’aquests punts continuarà augmentant en els pròxims mesos, malgrat que Reyes no va voler avançar en quins indrets està previst instal·lar-los. Reyes va assegurar, però, que la xarxa Tesla és la més gran i de major creixement del món. Els superchargers normalment estan situats al costat de serveis com ara cafeteries, centres comercials, hotels o restaurants perquè els conductors i els seus acompanyants puguin menjar, fer les seves compres o descansar mentre el cotxe es carrega. De moment, el supercarregador només poden utilitzar-lo els vehicles de Tesla, “perquè la resta de vehicles elèctrics no estan preparats tecnològicament”.

En la inauguració de l’acte, al qual van assistir un centenar de persones, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Joan Alcalà, va assegurar que, amb la instal·lació del supercarregador, Tesla fa una aposta decidida per Girona i va assegurar que en només una setmana ja han passat per l’estació de càrrega una quinzena de vehicles.