Escòcia aposta pels crèdits a interès cero per promoure la venda de vehicles elèctrics

El govern d’Escòcia, amb 3,5 milions d’euros de pressupost, permetrà a particulars i empreses accedir a un crèdit sense interessos en adquirir un vehicle elèctric. Les quantitats a finançar estaran limitades a 70.000 euros per a particulars i 140.000 euros per a empreses. Aquesta solució pot ser interessant en el cas que se subscrigui un crèdit per a la compra del cotxe, ja que amb un interès mitjà d’entre el 8 i el 10 per cent, el pagament d’aquests pot suposar una quantitat superior a les ajudes més comuns per a l’adquisició de vehicles elèctrics. O sigui, si el client necessita finançar la compra del vehicle, li surt més a compte finançar-lo a interès cero (model Escocès) que no pas el pla d’ajudes directes per a la compra del vehicle (resta de països).

page2_img1

Fins ara, tots els països que ofereixen incentius per la compra de vehicles elèctrics ho fan mitjançant ajudes directes a la compra, ofertes pel venedor del vehicle. D’aquesta manera, els fabricants i venedors estaven publicant com a preu de venta dels vehicles, el preu amb ajuda inclosa.

Però el Govern escocès no s’ha quedat aquí i ha compatibilitzat aquest crèdit amb els altres ajuts per a la compra de vehicles elèctrics. Al Regne Unit, per exemple, tenen un límit superior de 7.000 euros per als turismes i 11.000 per a les furgonetes. Caldrà seguir de prop l’evolució de vendes a Escòcia i al Regne Unit, que actualment és un dels països en què el creixement de vendes és més gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.