El govern francès incentiva l’abandonament dels vehicles dièsel

El Govern francès segueix donant passos per incentivar l’abandonament dels vehicles de motor dièsel. La ministra d’Ecologia, Ségolène Royal, ha anunciat aquest divendres una ampliació de les subvencions estatals per als que canviïn el seu vehicle de motor dièsel per un cotxe elèctric.
Fins ara, l’ajuda de 10.000 euros per estimular la compra d’un cotxe elèctric estava destinada a substituir els dièsel de més de 15 anys d’antiguitat. Amb la nova mesura, la subvenció s’aplicarà també als cotxes de més de 10 anys.

page2_img1

“Donarem el ‘bonus’ de 10.000 euros per a la compra d’un cotxe elèctric a canvi d’abandonar un vell vehicle dièsel de més de deu anys, en lloc dels 15 anys actuals”, ha declarat la ministra a iTélé.
El Comitè de Constructors francesos d’automòbils (CCFA) calcula que hi ha uns 5,8 milions de vehicles que entrarien en aquesta categoria, menys del 30% del total de motors dièsel de França.
D’altra banda, Royal ha reiterat la intenció de l’Executiu de suprimir la rebaixa fiscal d’uns 15 cèntims d’euro per litre del qual es beneficia el dièsel respecte a la gasolina per acostar la fiscalitat dels dos tipus de carburant.
La mesura no s’aplicarà de manera immediata per no penalitzar els consumidors. Es farà de manera gradual augmentant 1,5 cèntims el preu del dièsel i baixant en la mateixa quantitat el de la gasolina. “Això no es pot fer de la nit al dia. Crec que en cinc anys podria ser una bona solució “, ha afegit Royal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.