Renault prova un nou sistema de recàrrega intel·ligent

Renault ha executat proves a Alemanya amb un sistema de recàrrega intel·ligent innovador conjuntament amb The Mobility House amb  (TMH).

La reducció de costos de recàrrega per a vehicles elèctrics

Pels propietaris de vehicles elèctrics és tan o més important la reducció del temps de duració de les càrregues com la reducció dels costos de les mateixes. Amb aquesta finalitat, Renault Alemanya s’ha associa amb The Mobility House (amb seu a Zuric i Munich), especialitzada en solucions de transport elèctrics com ara terminals de càrrega intel·ligents i sistemes d’emmagatzematge d’energia.

The Mobilitat House (TMH) ha desenvolupat una tecnologia que redueix substancialment el cost de càrrega per al client, així com el temps de càrrega en més d’una hora.  Onze propietaris de Renault ZOE, treballadors de Renault a Alemanya, van ser seleccionats per provar el sistema desenvolupat per TMH en condicions reals, a casa seva.

page2_img1

“La tecnologia TMH automatitza els horaris de càrrega del vehicle elèctric per coincidir amb els períodes en què l’electricitat és més econòmica.”

Un cop connectat a una estació de càrrega especial, el cotxe comunica les seves necessitats d’electricitat a través del Renault Global Data Center de TMH, que programa la recàrrega segons la base de dades dels costos d’energia. L’electricitat de la xarxa és més cara durant els períodes d’alta demanda i més econòmica quan la demanda és baixa, de manera que el sistema detecta els pics de consum i deixa de carregar fins que el cost cau. La càrrega ràpida llavors procedeix, a un cost menor, fins que les bateries dels vehicles estan completament carregades.

“Onze empleats de Renault a Alemanya propietaris d’un Renault ZOE han provat el sistema a casa seva.”

Aquesta tecnologia permet als propietaris d’automòbils elèctrics optimitzar les seves despeses d’electricitat sense la molèstia d’haver de calcular les hores punta (energia més cara) o els períodes de demanda vall (energia més econòmica). En aquest punt es situa la primera etapa del pròxim desenvolupament de “xarxes intel·ligents”. Renault i TMH també estan treballant junts en altres solucions per reduir els costos de càrrega i oferir als propietaris de vehicles elèctrics maneres de guanyar diners mitjançant la generació d’electricitat per alimentar la xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.