El RACC participa en el projecte I-CVUE (incentius per a vehicles més nets en entorns urbans d’Europa)

El RACC forma part d’un projecte europeu relacionat amb la implantació del vehicle elèctric a les flotes comercials. En el projecte Incentives for Cleaner Vehicles in Urban Europe (I-CVUE) hi participen fins a deu partners europeus de set països diferents, entre ells Bosch, el Centre d’Excel·lència del Vehicle Elèctric de la Universitat de Cardiff o l’Electric Vehicle Union de Noruega.

L’objectiu del projecte és la substitució de vehicles dièsel (o gasolina) de flotes comercials cap a vehicles elèctrics (veh. endollables: BEV, range extended, etc). Per què les flotes comercials? Doncs perquè la seva mobilitat metropolitana s’adequa perfectament a l’autonomia dels vehicles elèctrics i l’elevat quilometratge permet aprofitar el seu menor cost de combustible.

page2_img1

A més de destacar els coneguts avantatges ambientals i d’imatge corporativa, el projecte I-CVUE ha desenvolupat una eina web, disponible a internet de forma gratuïta, on els operadors de flotes poden comparar el cost de la vida útil (TCO) d’un vehicle de combustible tradicional i un vehicle elèctric.

Finalment, el RACC dins el marc d’aquest projecte també ofereix un assessorament a les flotes en la implantació del vehicle elèctric i la infraestructura de recàrrega associada. En aquests moments la flota auxiliar de TMB està sent analitzada i dues flotes més ja han estat reclutades. Tot i això, un dels objectius en aquests moments és seleccionar més flotes per accedir a aquest procés d’anàlisi de viabilitat econòmica i assessorament en la implantació del vehicle elèctric a les empreses.

Per més informació podeu consultar la web del projecte o consultar els següents arxius:

Informació del programa

Newsletter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.