EXPOELECTRIC CELEBRA LA 5a EDICIÓ AMB EL MÀXIM SUPORT DE LA INDÚSTRIA DEL MOTOR I DE L’ENERGIA

L’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i híbrids endollables del sud d’Europa torna a Barcelona el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, amb la implicació de companyies automobilístiques com Renault, KIA, Nissan, Peugeot, Citroën, Volkswagen, Mitsubishi i IBIL com a gestor de càrrega
La cinquena edició d’Expoelectric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i híbrids endollables del sud d’Europa, torna a Barcelona els propers dies 17 i 18 d’octubre i arrencarà amb la màxima implicació del sector del motor i de l’energia al comptar amb el suport de Renault, KIA, Nissan, Peugeot, Citroën, Volkswagen, Mitsubishi i IBIL com a gestor de càrrega dels vehicles elèctrics durant la cita.

page2_img1

Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i la Diputació de Barcelona, Expoelectric convertirà l’Arc de Triomf de la Ciutat Comtal en un autèntic aparador del vehicle elèctric i híbrid endollable (entre cotxes, motos i bicicletes), oferint a la ciutadania un ampli ventall d’activitats gratuïtes per a tots els públics, de caràcter formatiu i lúdic, relacionades amb el vehicle de zero emissions i la tecnologia que els envolta.

En aquesta nova edició torna l’Expotest, una de les activitats amb més èxit de la trobada any rere any, ja que ofereix al públic una completa exposició de les últimes novetats en models de vehicles elèctrics i híbrids endollables, disponibles per a provar, com els Renault ZOE, Kangoo Z.E. i Twizy, el KIA Soul EV, el Nissan LEAF de 30 kHw i la Nissan e-NV200 Evalia de 7 places, els Peugeot iOn i Partner Electric, els Citroën C-Zero i Berlingo Electric, els Volkswagen e-up!, e-Golf i Golf GTE, i el Mitsubishi Outlander PHEV.

Una altra de les activitats d’Expoelectric que reuneix en cada edició a un gran nombre de públic interessat per l’actualitat del sector són els e-Col·loquis i el seu format de xerrades informatives que aborden tot tipus de qüestions relacionades amb l’ús de vehicles elèctrics i híbrids endollables. Patrocinat per la Plataforma LIVE, una iniciativa pública-privada destinada al desenvolupament de la mobilitat sostenible a Barcelona i Catalunya, els experts que participen en els e-Col·loquis informen als ciutadans sobre les últimes novetats dels vehicles de zero emissions i resolen els dubtes que puguin plantejar en aquest àmbit.

Expoelectric, que també compta amb el suport d’Aenergy, rendirà homenatge als usuaris de vehicles elèctrics, convidant-los a participar el diumenge 18 d’octubre, a l’e-Meeting, una activitat on podran compartir les experiències amb altres usuaris i la resta de la ciutadania, demostrant així que la mobilitat elèctrica ja és una realitat del mercat.

La gran novetat de la passada edició, l’e-Concert, també es celebra aquest any, en concret el diumenge 18 d’octubre, i compta de nou amb el patrocini de Catalana Occident. Es tracta d’un concert musical en directe que transcorre al mateix temps que circulen vehicles elèctrics i híbrids endollables entre l’escenari i l’auditori. Una demostració innovadora i única a Europa per a que el públic assistent visqui en primera persona la millora de l’entorn en una ciutat 100% elèctrica.

Cal destacar també que durant la celebració d’Expoelectric tindrà lloc el lliurament de bicicletes elèctriques a càrrec de la Diputació de Barcelona als tècnics de serveis de 20 ajuntaments, amb l’objectiu de promoure la mobilitat elèctrica entre els gestors municipals i la ciutadania.

La 5ª edició d’Expoelectric arriba en un entorn marcat per l’actualitat del sector a Catalunya

En aquesta nova edició, Expoelectric no només coincideix amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura a Catalunya, sinó que també se celebrarà en un entorn marcat per l’actualitat del sector amb les noves mesures anunciades recentment per l’administració catalana a favor de la mobilitat sostenible.

page2_img1

En aquest sentit, el passat dimarts 15 de setembre va entrar en vigor la gratuïtat dels peatges amb titularitat de la Generalitat de Catalunya per a tot tipus de vehicles elèctrics. Així mateix, el divendres 18 de setembre, l’administració catalana a través de l’Institut Català d’Energia, va publicar una resolució per incentivar la mobilitat sostenible en dues línies d’actuació, en vigor a partir del proper 1 d’octubre: la primera, destinada a les ajudes per a l’adquisició de motocicletes i ciclomotors elèctrics, i la segona, per a la instal·lació d’estacions de recàrrega ràpida.

Font: Expoelèctric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.