Apple desenvolupa un cotxe elèctric pel 2019

Apple amplia el seu equip d’enginyers per crear un cotxe elèctric i llançar-ho al mercat l’any 2019, segons informa “The Wall Street Journal”. El futur vehicle podria competir amb els gegants automobilístics del sector, especialment amb Tesla Motors.

Segons el reportatge del diari novaiorquès, uns 600 empleats d’Apple estan treballant en secret en un projecte d’un automòbil elèctric amb nom en clau Titan. La informació no ha estat confirmada per l’empresa, però les fonts sostenen que la companyia triplicarà el nombre d’enginyers del projecte per llançar-lo l’any 2019.

page2_img1

Tot i que el diari nord-americà indica que crear un cotxe de conducció autònoma és un dels plans d’Apple a llarg termini, la primera versió del vehicle requeriria conductor.

En els últims mesos, Apple ha contractat enginyers amb experiència en el disseny d’automòbils. Un d’ells és Jamie Carlson, enginyer cap de l’empresa fabricant de cotxes elèctrics Tesla Motors.

A més, els representants d’Apple es van reunir al maig amb els membres d’un centre de proves d’automoció situat a San Francisco, i un advocat d’Apple es va reunir amb funcionaris del Departament de Vehicles Motoritzats de Califòrnia per discutir “les regulacions de proves de vehicles autònoms que van entrar en vigor al setembre de 2014”.

Queda clar, doncs, que els gegants tecnològics nord-americans tenen pensat fer el gran salt al sector de l’automoció, com ja hem vist amb Google i el seu cotxe de conducció autònoma. Potser arribarà un dia on veiem els actuals vehicles de la mateixa manera que ara veiem un telèfon fix, obsolet i molt poc útil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.