EXPOELÈCTRIC CELEBRARÀ LA SEVA 5A EDICIÓ EL 17 I 18 D’OCTUBRE A BARCELONA

Barcelona acollirà el proper mes d’octubre la cinquena edició d’Expoelèctric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa. Es tracta d’una iniciativa pionera que apropa el vehicle de zero emissions a la ciutadania i que es troba plenament consolidada a la Ciutat Comtal com la cita ineludible dins el calendari europeu d’esdeveniments urbans sobre mobilitat sostenible.

El cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura a Catalunya, Expoelèctric convertirà Barcelona en un aparador del vehicle elèctric i de les últimes tecnologies d’estalvi energètic per a vehicles en l’àmbit de la mobilitat, mitjançant un conjunt d’activitats lúdiques i divulgatives, gratuïtes i adreçades a tots els públics.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i la Diputació de Barcelona, Expoelèctric preveu repetir l’èxit de l’anterior edició, on va superar totes les expectatives amb una assistència de més de 18.000 persones.

Amb la col·laboració de LIVE, la plataforma publicoprivada destinada al desenvolupament de la mobilitat sostenible a Barcelona i Catalunya, la cita presenta aquest any quatre activitats que se celebraran a l’Arc de Triomf de Barcelona.

El punt de trobada del vehicle elèctric

L’esdeveniment, que ja compta amb la participació d’algunes de les principals empreses del sector i preveu noves incorporacions, permetrà als visitants provar a l’Expotest l’última tecnologia dels nous models de vehicles elèctrics i d’híbrids endollables de marques com Renault, KIA, Nissan, PSA Peugeot Citroën o Volkswagen. L’Expotest disposarà d’un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques, així com d’un recorregut en trànsit obert per a les proves de cotxes.

Tornen els e-Col·loquis, les xerrades informatives per abordar tot tipus de qüestions relacionades amb l’ús dels vehicles elèctrics. A més, l’Expoelèctric rendirà homenatge als usuaris de vehicles elèctrics i per això els convidarà a participar a l’e-Trobada, una activitat on podran compartir les experiències amb altres usuaris i amb la resta de la ciutadania, demostrant així que la mobilitat elèctrica ja és una realitat de mercat.

La gran novetat de la passada edició, l’e-Concert, torna enguany i compta de nou amb el patrocini de Catalana Occidente. Es tracta d’un concert musical en directe que se celebrarà al mateix temps que circulen vehicles elèctrics al seu voltant, entre l’escenari i l’auditori. Una demostració innovadora i única a Europa per a què el públic assistent visqui en primera persona la millora de l’entorn en una ciutat 100% elèctrica.

Expoelèctric també aproparà la mobilitat de zero emissions als més petits amb els circuïts de motos elèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar als infants sobre la importància d’adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.