L’empresa catalana Circontrol instal·la punts de recàrrega a la primera autopista elèctrica a Austràlia

S’han instal·lat 11 estacions de càrrega ràpida en els 310 km que separen Perth d’Augusta

L’extensió de l’ús dels vehicles elèctrics a Austràlia s’ha trobat tradicionalment amb un gran obstacle: la preocupació per l’autonomia d’aquests vehicles. En un país on les distàncies a recórrer són molt grans l’absència de carregadors ràpids d’accés públic era un problema a solucionar.

Això ho va veure clar el Royal Automobile Club of Western Australia (RAC) que, decidit a apostar pels modes de transport més innovadors, ha decidit impulsar el vehicle elèctric a través de la primera “Autopista Elèctrica” ​​del país. Una autopista que fa possible recórrer els 310 km que separen Perth d’Augusta, a la regió sud-oest del país, amb un cotxe elèctric sense patir per la seva autonomia ja que, des del mes de juny, hi ha quatre punts de recàrrega ultra ràpids fabricats per Circontrol i distribuïts al llarg del recorregut i a l’agost se n’instal·lessin set més. Es tracta d’equips de càrrega ultra ràpida i compatible amb els tres models existents (TRIO) utilitzant CA i CC combinant càrrega mitjançant CHAdeMO (CC 50 kW), Combo 2 (CC 50 kW) i CA 43kW.

Aquest projecte, pioner al país, ha estat impulsat pel RAC i ha obtingut el suport de nou ajuntaments a West Austràlia que s’han convertit en operadors de càrrega i han finançat els 12 punts de càrrega que s’han instal·lat entre Perth i Augusta, un tram en el qual, abans de la iniciativa només existia un punt de càrrega. Aquests punts de recàrrega, fabricats per Circontrol, seran d’ús gratuït fins a finals de 2015.

L’objectiu del projecte va més enllà de facilitar la recàrrega als conductors de vehicles elèctrics. Mitjançant els innovadors punts de recàrrega instal·lats en la via pública es pretén potenciar el vehicle elèctric i l’interès dels usuaris en aquesta manera de transport més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Sobre Circontrol
Circontrol, amb seu a Viladecavalls, és una de les empreses fabricants referents i líder en el seu sector a nivell mundial, amb més 20.000 punts de recàrrega de vehicles elèctrics en funcionament arreu del món i més de 400 aparcaments gestionats amb les seves solucions d’eficiència per a aparcaments.