Noves ajudes al sector del vehicle elèctric de la Generalitat de Catalunya

El 9 de setembre es va publicar al DOGC la concessió de subvencions per a la millora de l’estalvi i eficiència energètica en el marc del Pla de l’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020.

A les ajudes es poden acollir diferents projectes que es realitzin o s’hagin realitzat dins del territori català i que estiguin incloses en les actuacions per a les quals estan destinades les subvencions.

Les línies d’ajut relacionades amb la mobilitat sostenible són les següents:

EdRR. Estacions públiques de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics.

Per a les EdRR es destina un pressupost de 200.000 euros per a la instal·lació d’infraestructura de recàrrega. L’ajuda serà del 85% del cost elegible (màxim de 25.000 euros per estació de recàrrega), i del 70% per estacions de recàrrega ràpida ubicades en vies de peatge.

page2_img1

Cal destacar que les ajudes a EdRR són en modalitat de concurs. Principalment destinades a empreses privades, corporacions locals, consorcis i entitats de dret públic de la Generalitat.

Els projectes de major prioritat que accediran als ajuts són aquells que generin activitat econòmica, projectes en vies ràpides, nuclis altament poblats o projectes amb EDR de GNV (Gas natural) o GLP (Gas liquat de petroli).

AME. Adquisició de motocicletes i ciclomotors elèctrics.

La línia d’ajuda AME té un pressupost de 200.000 euros destinats a incentivar la compra de motocicletes elèctriques i ciclomotors elèctrics, ja sigui per particulars o per flotes de vehicles.

page2_img1

En el cas de les flotes l’ajuda suposarà un 30% del cost d’adquisició amb un màxim de 2.000 euros per motocicleta i 1.000 euros per ciclomotor. Per adquisicions d’un sol beneficiari, l’ajut serà del 20% de cost de l’adquisició amb un màxim de 1.500 euros per motocicleta i 750 euros per ciclomotor.

El cost del vehicle serà sense extres ni accessoris. Amb aquest ajut es pretén incentivar la mobilitat elèctrica en particulars, entitats municipals i empreses que disposin de flotes i apostin per una mobilitat eficient.

L’inici per sol·licitar els ajuts comença l’1 d’octubre. Per a més informació consulteu la resolució oficial presentada al DOGC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.