Copenhaguen integra cotxes elèctrics de lloguer en el seu transport públic

Els residents a Copenhaguen ja poden llogar algun dels 400 vehicles elèctrics que l’ajuntament ha posat a la seva disposició. Podran accedir-hi amb la mateixa targeta amb la que fan servir el transport col·lectiu de la ciutat, tren, autobús o metro. Com sempre Copenhaguen va marcant el pas a les grans ciutats mundials en temes de sostenibilitat, mobilitat sostenible i respecte al medi ambient.

page2_img1

La capital Danesa ha integrat a la seva xarxa de transport públic una flota de 400 vehicles elèctrics, concretament BMW i3, en un programa pioner que han anomenat DriveNow. Però la iniciativa no ha quedat aquí. Sempre en la recerca de la mobilitat més sostenible per a la seva ciutat, han integrat aquesta flota de vehicles elèctrics a la targeta de transport col·lectiu que usen els seus veïns per al transport públic. Ara pots moure’t per la ciutat amb la mateixa facilitat amb tren, amb autobús, en metro o en cotxe elèctric.

page2_img1

Perquè els vehicles elèctrics no tinguin problemes de càrrega, s’han instal·lat 600 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics repartits per tota la ciutat.
El programa DriveNow compta amb una app que automatitza tot el procés i facilita enormement la seva posada en marxa inicial. Fins i tot l’aplicació ens assenyala la posició del vehicle més proper a nosaltres.
Després del seu ús, podem deixar els vehicles elèctrics en qualsevol punt de la ciutat on estigui permès l’estacionament sense pagament. El programa també tindrà un punt de recollida a l’aeroport de Copenhaguen-Kastrup.
El seu preu és de 3,50 corones per minut (0,52 euros) i 2,5 corones (0,37 euros) per minut estacionat. En cap cas es pagaran més de 190 corones (28 euros) per hora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.