Barcelona disposarà d’un servei de lloguer de motos elèctriques

La capital catalana serà la primera ciutat del món en tenir un servei públic de lloguer de motos elèctriques

A partir del proper 3 de Març la ciutat de Barcelona disposarà d’un nou servei de lloguer de motos elèctriques amb un funcionament similar al del Bicing. L’Ajuntament de Barcelona i l’empresa catalana Cooltra donaran el tret de sortida durant les pròximes setmanes al nou projecte. Aquest projecte arrencarà amb una flota de 250 vehicles que oferiran un servei pioner a Europa. Segons explica Cooltra, hi haurà una moto disponible cada 150 metres, de manera que es cobrirà “pràcticament” tota la ciutat.

page2_img1

Per tal de realitzar les reserves i els pagaments dels vehicles Cooltra i l’Ajuntament han creat una aplicació mòbil que es pot descarregar a Google Play i a Appstore. Les motos es podran retornar a qualsevol aparcament que sigui hàbil en una zona de devolució de 40km. Podran fer ús del servei les persones majors de 18 anys amb permís de conduir. Les persones que vulguin ser usuaris del servei podran donar-se d’alta a través del mateix programa i es pagarà per minuts d’ús. Un cop reservada una moto, el mateix programa indicarà quina és la més pròxima, i l’usuari tindrà un quart d’hora per recollir-la.

Pel que fa a la recàrrega de bateries, se n’ocuparà Cooltra “per augmentar l’autonomia i el servei de l’empresa”. El projecte té el suport del consistori i de la Generalitat, i va en la línia de millorar la mobilitat i la sostenibilitat de la capital.

Inversió d’1,5 milions d’euros per posar en marxa en servei de lloguer de motos elèctriques

Els responsables del projecte argumenten que el nou servei de lloguer de motos elèctriques permetrà estalviar anualment 500 tones de CO2. Aquest estalvi es calcula suposant que un sol vehicle dels que faran servir pot fer el mateix servei que donen actualment una desena dels convencionals.

Cooltra ha invertit 1,5 milions d’euros en el nou servei, que serà pioner a la ciutat de Barcelona, segons els seus impulsors, però pretenen invertir-ne prop de 20 per fer-lo arribar a altres capitals europees, com Madrid, Berlín i París, i també dels Estats Units. Malgrat que el projecte començarà amb 250 vehicles, es preveu augmentar-ne el nombre un cop es doni el tret de sortida al moto sharing.

Les motos que conformen el nou servei són de la marca GOVECS, tenen un sistema de geolocalització, assoleixen una velocitat màxima de 45 km/h i les seves bateries tenen una autonomia d’entre 30 i 50 km.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.