Gran èxit en la primera jornada de l’Expoelèctric 2015

La primera jornada de l’Expoelèctric ha servit per mostrar la consolidació d’una de les fires de mobilitat elèctrica més importants d’Europa. Any rere any es consolida el nombre d’expositors, alhora que el nombre de visitants es dispara a xifres de rècord.
La xifra serveix per mesurar el pols del sector de la mobilitat elèctrica a Catalunya que, tot i estar a la cua a nivell europeu, està mostrant un fort creixement els darrers anys i amb molt bones perspectives de cara als propers anys. En aquest sentit s’ha expressat el conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, que ha aprofitat la inauguració de la fira per criticar el recent aprovat Reial Decret 900/2015, pel qual es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de les modalitats de subministrament d’energia elèctrica amb autoconsum i de producció amb autoconsum. Puig considera que “l’actual legislació espanyola és nefasta per l’economia, pels ciutadans” i ha assegurat que “resta competitivitat a les nostres empreses”.

page2_img1

Felip Puig ha afirmat que el Reial Decret 900/2015 entra en contradicció amb les polítiques dutes a terme a Europa, “on l’autoconsum s’està promocionant i en canvi a Espanya s’està prohibint i penalitzant”.D’altra banda, en el marc de la celebració de la 5a edició d’Expoelectric que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona, el conseller ha assegurat que el Govern “està posant totes les condicions perquè aquesta transició cap a la mobilitat elèctrica sigui el més ràpida possible”. En aquest sentit, ha assenyalat que aquest tipus mobilitat “és una alternativa no només de compromís sinó també fins i tot de qualitat de vida, d’oportunitat, d’estalvi i d’eficiència, que aporta avantatges a les economies domèstiques, al funcionament de la nostra mobilitat quotidiana i a l’organització de les nostres activitats col·lectives”.
Durant la jornada de dissabte s’han anat succeint els e-col·loquis, una proposta en la qual s’han ofert xerrades, col·loquis i taules rodones sobre mobilitat elèctrica. Ha rebut molt bona acollida l’experiència de Rafael de Mestre, manresà que va fer una volta al món en 80 dies al volant d’un TESLA Roadster. A la tarda han destacat el col·loqui sobre motos elèctriques i la taula rodona sobre la bicicleta elèctrica.
Expoelèctric conta amb la presència de les principals marques de cotxes, motos i bicicletes elèctriques, les quals permeten la prova dels seus vehicles de manera gratuïta. Només cal registrar-se a l’estand de l’organització i fer-ho a la zona habilitada per les proves.
Durant tota la jornada han desfilat per l’Arc de Triomf de Barcelona gran quantitat d’assistents, atrets per les novetats del sector i la gran varietat de propostes presents a la fira. Serà aquest l’any en el qual, per fi, arrencarà la mobilitat elèctrica a casa nostra?

Recull fotogràfic de la jornada de dissabte de l’Expoelèctric 2015:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.