La Generalitat de Catalunya destina 750.000 € a ajudes al sector de la mobilitat elèctrica

La Generalitat incentiva la compra de 157 motocicletes elèctriques i la instal·lació de 23 estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics que contribueixen a l’augment de l’eficiència energètica i el desenvolupament de la indústria de la mobilitat sostenible.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha tancat les línies d’ajuts, obertes el passat octubre i dotades amb 750.000 euros, per a incentivar la mobilitat elèctrica i sostenible amb la concessió de subvencions per a l’adquisició de 157 motocicletes i ciclomotors elèctrics i per a la instal·lació de 23 estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics.

Motocicletes i ciclomotors elèctrics

La línia d’ajuts per a l’adquisició de motocicletes i ciclomotors elèctrics ha facilitat l’adquisició de 157 vehicles, el que equival a gairebé totes les matriculacions d’aquest segment realitzades a Catalunya l’any 2014. La finalitat de la línia era reduir la barrera que suposa per als usuaris el diferencial de preu de venda entre les motocicletes elèctriques i les de motors de combustió.

page2_img1

Les condicions de la convocatòria donaven prioritat a vehicles d’àmbit urbà, el que ha contribuït a la constitució de cinc flotes de més de 20 vehicles. També s’han beneficiat de la línia d’ajuts particulars, autònoms i algunes corporacions locals.

Aquesta mesura és una de les iniciatives del Programa d’impuls de les indústries de la mobilitat sostenible, que forma part de l’Estratègia Industrial de Catalunya, i enllaça amb iniciatives com el Consorci Industrial de la Moto Elèctrica Catalana que preveu la fabricació d’una scooter elèctrica íntegrament catalana gràcies a la col·laboració de les empreses Volta, Scutum, Torrota i Rieju.

Infraestructura de recàrrega ràpida de la Generalitat de Catalunya

L’altra línia d’ajudes estava destinada a incentivar la instal·lació d’estacions públiques de recàrrega ràpida a les principals vies de circulació i àrees urbanes, per tal de facilitar la circulació de vehicles elèctrics per a tot el territori català.

page2_img1

Aquesta convocatòria contribuirà a la instal·lació de 23 estacions de recàrrega de 50 kW en vies com l’AP-7 o la C-32 a ciutats com Lleida, Girona, Barcelona, ​​Tarragona, Sant Celoni, Cabrera de Mar, Reus o Amposta.

La ubicació d’aquests punts de recàrrega dóna resposta a la creixent demanda de vehicles elèctrics a tot el territori i té per objectiu trencar la barrera que, a dia d’avui, pot suposar l’autonomia dels vehicles elèctrics fora de l’àmbit urbà. Aquestes estacions s’instal·laran durant l’any 2016, i el seu ús serà gratuït durant el primer any.

Mapa d’ubicació de les estacions de recàrrega ràpida subvenciones per la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.